KAAP Creative Compass
Terug naar overzicht

Bries

Muzikale ontdekkingstocht voor families

  • Grote Post
Bries

Een spannende ontdekkingstocht door De Grote Post met beeldende muziekavonturen voor families (vanaf 4 jaar)

Duo à l'encre - Teun Verbruggen & Vincent Glowinski

Drummer Teun Verbruggen (Jef Neve trio, Flat Earth Society,...) zoekt onophoudelijk naar vernieuwing, waardoor hij één van de meest gevraagde drummers van het moment is. Voor Duo à l'encre gaat hij in zee met Vincent Glowinski, de graffiti-artiest 'formerly known as' Bonom. Een kruisbestuiving van twee talentvolle artiesten uit verschillende disciplines, met muziek, live tekeningen en veel improvisatie.

First date - Sho-ichidô & Mattias De Craene

Onder de naam Sho-ichidô gaan kunstenaars op zoek naar een nieuw soort kalligrafie. Circusartiest Kenzo Tokuoka beeldt met zijn éénwieler een tekening van Aline Breucker uit op een groot doek, Quintijn Ketels zorgt voor de regie. Speciaal voor Bries nodigen ze saxofonist Mattias de Craene (Nordmann) uit om een passende soundtrack te creëren. Met zijn soloproject MDC I maakt hij van deze voorstelling een uniek totaalkunstwerk.

Tafelconcert - Hans Beckers

Twee tafels vol dagelijkse spullen zoals elektrische tandenborstels, afwassponsjes, metalen staafjes, couscous en stenen vormen een muzikale speeltuin voor KAAP-maker Hans Beckers. Samen met Machinefabriek (Rutger Zuydervelt) tovert hij verrassende melodieën uit de voorwerpen. Dit Tafelconcert is een spannend, uniek spel met voorwerpen en geluiden. En jij zit er met je neus (en oren) bovenop.