KAAP Creative Compass
Terug naar overzicht

Ragini Trio feat. Bojan Z & Sawani Mudgal

Creatie STORM! / BRAND!

  • Grote Post
Ragini Trio feat. Bojan Z & Sawani Mudgal

NL Jazzmuzikanten hebben altijd al over de muurtjes geloerd. Vreemdgaan zit er eigenlijk van nature in. Afrika, de Balkan, het Hoge Noorden; regelmatig duiken ze op bij artiesten die het nog een beetje verder gaan zoeken dan bij de Amerikaanse jazz en de eigen volkstradities. Het Oosten is ook al lang geen onbekend gebied meer. In eigen land is vooral Nathan Daems een onverzadigbare expert van het zich eigen maken van exotische genres. Met Black Flower keert hij de ethio-jazz binnenstebuiten, met Ragini trio verkent hij, samen met bassist Marco Bardoscia en drummer Lander Gyselinck, de Indische muziek.

Dit trio bewees met zijn debuutalbum en een reeks concerten uit het juiste hout gesneden te zijn. Op vraag van STORM! en BRAND! (Mechelen) werken ze nu een nieuwe creatie uit, waarbij het aftasten van de grenzen van hedendaagse jazz en Indische raga gebeurt in het gezelschap van twee opvallende gasten. De eerste is de Frans-Servische toppianist Bojan Z (Henri Texier, Michel Portal,...), een absolute pionier in het versmelten van jazz met Balkanmuziek. Daarnaast is er ook de jonge Indische zangeres Sawani Mudgal, die als kind de traditionele muziek met de paplepel meekreeg en die in haar eigen werk vertaalt naar een hedendaagse context. Een week lang zullen deze vijf uitzonderlijke muzikanten zich terugtrekken om aan een nieuwe plaat te werken. Tijdens STORM!Festival 2017 presenteren we een eerste glimp van deze creatie en een voorproefje van het album dat in november 2018 zal worden uitgebracht op W.E.R.F. Records.

fluit, sax Nathan Daems, contrabas Marco Bardoscia, drums Lander Gyselinck, piano Bojan Z, zang Sawani Mudgal


ENG Ragini Trio proves that jazz and Indian classical music have a lot in common. For this creation they collaborate with the famous piano player Bojan Z and Indian singer Sawani Mudgal.