KAAP Creative Compass
Steiger

NL De voorbije jaren stond een nieuwe generatie jazzmuzikanten op die er een statement van maakt dat jazz zich niet meer zo eenvoudig laat opdelen in hokjes. Deze artiesten bestuderen de grote kleppers, maar luisteren ook naar de muziek van vandaag. Akoestisch, elektrisch of elektronisch. Vocaal én instrumentaal. Song- én dansvloergericht. De Beren Gieren is uitgegroeid tot een lichtend voorbeeld, maar het voorbije jaar stak met Steiger een nieuwe naam de kop op.

Steiger is het levende bewijs dat een pianotrio anno 2017 niet aan relevantie hoeft in te boeten. Deze drie jonge muzikanten halen het pianotrio van z’n verhoogje en benaderen het vanuit een hedendaagse hoek, met wringende elektronica, een snuif relativeringsvermogen en het je-m’en-foutisme van een stel Jonge Turken die alles eens geprobeerd willen hebben.

Dit trio koppelt eigenzinnigheid en inventiviteit aan speelvreugde. Hun fantastisch debuutalbum And above All (El Negocito) bevestigt hun veelzijdige stijl, gaande van rockgetinte tot minimalistische repetitieve nummers. Een pianotrio dat zich volgens De Morgen al meteen in het 'peloton' bevindt van de jonge Belgische jazzvernieuwers.

piano Gilles Vandecaveye, contrabas Kobe Boon, drums Simon Raman

i.s.m. JazzLab Series


ENG With their versatile style, influenced by different musical genres such as jazz, rock, pop, classical and electronic music, Steiger tries to find a balance between composition and improvisation.