KAAP Creative Compass
Veder

NL Binnen de Europese jazz en improvisatie is samenwerking over de landsgrenzen heen de normaalste zaak van de wereld geworden. Affiniteit is, zeker binnen instrumentale muziek, een stuk belangrijker dan nationaliteit, en dus zie je voortdurend nieuwe bezettingen ontstaan. Euphonium-speler Niels Van Heertum is één van die muzikanten die graag over de landsgrenzen kijkt.

Op STORM!Festival 2017 presenteert hij zijn nieuwe project Veder, een Belgisch-Noorse alliantie met zijn soulmates Joachim Badenhorst, Ruben Machtelinckx en de Noorse trompettist Eivind Lønning. Samen houden deze muzikanten zich op in een universum dat inzet op atmosfeer zonder wolligheid en op avontuur dat het niet moet hebben van Grote Gebaren, maar van bedachtzame interactie met een open vizier. Veder brengt een kluwen van compositie en improvisatie, rijk aan melodie en textuur, ontbolstert door drie blaasinstrumenten en een akoestische gitaar. Het debuut van het kwartet werd in de lente opgenomen en wordt voorgesteld tijdens STORM!Festival 2017. 

euphonium Niels Van Heertum, rieten Joachim Badenhorst, gitaar Ruben Machtelinckx, trompet Eivind Lønning


ENG Belgian-Norwegian alliance around Niels Van Heertum that tackles texture, melody, improvisation and composition with 3 horns and 1 acoustic guitar.